Kleuren

Blauw

Blauw is de kleur van de hemel, het onwerkelijke. Het is een verkoelende kleur die vrede en rust geeft. Geloof in jezelf en in anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie en opent je geest. Het stimuleert je gevoel voor muziek en kunst en haalt je uit de sleur van alledag. Blauw is de kleur van de onbegrensdheid.

Turkoois

Turkoois is een ontspannende kleur die je heldere gedachten geeft en je intuïtie bevordert. Het geeft verkoeling. De kleur is kalm, vredig en ontspannen, geeft een helder hoofd zonder last van emoties. Turkoois laat zich goed combineren met donkere of warme kleuren, zowel binnen de koele als warme kleurgroepen.

Groen

Groen staat voor de natuur en vernieuwing. Deze kleur weerspiegelt vrede en harmonie. Een evenwichtige hoeveelheid groen geeft je een gevoel van tevredenheid. Het creëert optimisme en biedt vertrouwen.

Geel

Geel is de kleur die het meest verwant is met het licht. Geel heeft te maken met logica, intellect en creativiteit. Deze felle, expressieve kleur maakt je blij en optimistisch. Geel kan je soms ook een gevoel van verwarring en zweverigheid geven.

Oranje

Oranje geeft evenwicht – denk aan de terra tinten. Het is een aardse kleur. Een teveel aan oranje kan leiden tot uitputting en energieverlies. Bij een evenwichtige hoeveelheid oranje horen emoties als blijheid, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Een tekort aan oranje-energie kan leiden tot minder zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld.

Rood

Rood activeert emoties en is de oerkleur onder de kleuren. Het is de warme kleur van liefde. Als je weinig energie hebt, kan rood een nieuwe aanzet geven. Emoties die worden geassocieerd met rood zijn kracht, macht, motivatie en passie. De dominante voorkeur voor rood in een kleurenplan wijst op natuurlijk leiderschap.

Roze

Roze is een warme intieme kleur die liefde en intimiteit oproept. Het kan zelfs het meest ijzige karakter ontdooien. Deze kleur geeft ontspanning, straalt vreugde uit en is vriendelijk, teder en emotioneel. Wie kijkt door ‘een roze bril’ ziet liefde en warmte zonder nuances.

Paars

Paars is de kleur van verandering. Het is een kleur die diepe ontspanning kan oproepen en een gevoel van kracht en waardigheid geeft. Het is tevens de kleur van spiritualiteit, het geeft een gevoel van zekerheid en zorgt voor vastbeslotenheid. Paars is de kleur van versmelting van het mannelijke en het vrouwelijke, van de androgyne mens.

Wit

Wit wordt gezien als de kleur van de reinheid en zuiverheid. Wit heeft een neutraliserende werking: geplaatst tussen felle kleuren laat het de werking van deze kleuren onaangetast. Enerzijds geeft wit een welkom gevoel. Anderzijds kan teveel wit een doods en kil gevoel geven.

Voor een vrijblijvend kleuradvies kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.