BTW-tarief

Sinds 15 september 2009 komen woningen ouder dan 2 jaar in aanmerking voor het lage BTW-tarief van 6 % voor schilderwerk. Gerekend vanaf het moment dat de woning na oplevering daadwerkelijk bewoond is. Dit geldt voor binnen- en buitenschilderwerk. Het lage tatief geldt ook voor bedrijven of woningcorporaties, als het schilderwerk maar wordt uitgevoerd aan een woning waarin particulieren wonen.

Ook voor behangwerk geldt deze regel; met dien verstande, dat het lage btw-tarief alleen toegepast mag worden voor het arbeidsloon en dat de gebruikte materialen belast zijn met het hoge btw-tarief van 21 %.

Deze maatregel kan u aanzienlijk voordeel opleveren:

Rekenvoorbeeld (afgeronde bedragen)

Stel, de totale kosten van manuren en materialen bedragen:                  € 3.632,=

Dan kwam hier in de oude situatie 21% BTW bij:                                     €    763,=

Is:                                                                                                              € 4.395,=

 

In de nieuwe situatie bedraagt de BTW 6%:                                             €    218,=

Is:                                                                                                              € 3.850,=

 

U bespaart in de nieuwe situatie dus: € 545,-

Uw besparing kan oplopen tot honderden euro’s!

 

De BTW-verlaging is een experiment van de overheid om de werkgelegenheid te bevorderen. Voor de schilder zelf verandert er in principe niets. Het gaat namelijk om een belastingverlaging. Daardoor kan hij dus evenveel tijd en aandacht aan uw huis besteden. Terwijl het u dus veel minder kost! Ook als het gaat om een tweede huis of een studentenkamer.

Wilt u meer weten over deze regeling? Neem dan contact met ons op!